Goa och sa

Var andra dag i Calangute bjod tag-killarna med oss att hanga med ut pa kvallen. De hade precis blivit fardiga med sina IT-utbildningar och hade akt till Goa for att fira innan arbetslivet skulle dra igang. Vi hakade pa och bestamde att vi skulle ses vid halv 11 pa kvallen for att sen ta oss vidare till Baga.

Under dagen agnade vi oss at att undvika solen, ata, kopa en Lonely Planet - Indien till ett bra mycket billigare pris an i Sverige. Sen vid skymningen gick vi en promenad langs stranden till en finfin solnedgang och fotbollsspelande killgang. Som Lars rekommenderade i kommentarerna sa sag vi aven de upplysta batarna som var precis sadar festliga som han pastod - Tack Lars!

Pa kvallen hamtade de upp oss med mopeder.. Vi tyckte det kandes litre sadar till att borja med, trafiken overallt ar kaotisk och om vi nu skulle till en klubb och de kulle dricka ocksa... Dessutom kande vi oss lite som tva dumma vasterlandska brudar som bara hoppade upp bak pa varsin indiers moped.
Men allting gick bra, de var vana vid trafiken och den enda som verkligen drack dar korde inte heller tillbaks.
Sjalva utestallet var "Tito's", den kandaste nattklubben i omradet. Eftersom det var Ladies Nite, sa kom vi in gratis och drinkarna var gratis. Sa den enda utgiften vi hade den kvallen var nar vi var sugna pa att kopa varsin Corona istallet och de kostade 520 Rupies(!!!) ~ 43 kronor!! Ar inte det dyrare an i Sverige?!
Men allt som allt var det en lyckad kvall och vi kom hem ororda och intakta, trotta och glada.

Idag har vi tagit oss med buss till Panjim, Goas huvudstad. (Den manliga hyndan till busschauffor tog ett rejalt overpris och vi hann inte riktigt reagera innan han hade kort ivag...) Men sjalva bussresan var svettig, men trevlig, vi jamforde svensk och indisk kultur med tva pratglada indiska man.

Panjim ar en fin stad med mycket fina hus och en harlig stamning, vi lyckades hitta ett rum pa ett guesthouse for 515 Rupies per natt (ca 85 kronor) tillsammans. Vardarna var otroligt omtanksamma och snalla. Mannen ritade upp en forenklad karta over Panjim och bra stallen har: restauranger, IT-cafeer, marknader och tipsade aven om var det skulle vara en Karneval under eftermiddagen. Det var nastan sa att jag blev rord :)

Eftermiddagen spenderade vi pa rummet. Maria hade borjat kanna sig lite sjuk, sa vi hallde i henne resorb, ipren och alvedon och sa fick hon vila. Det var inte utan att kanna mig orolig om jag sneglade pa henne lite da och da dar hon lag, men det ar battre nu och forhoppningsvis blir det helt bra, sa att vi slipper sjukhus eller sanna trakigheter. 

Vi lyckades tillslut ta oss ut lite, fa i oss lite mat, se lite pa karnevalen och nu sitta har pa IT-cafeet. Vi har fatt prata av oss pa skype med vara nara och kara dar hemma och an en gang borjar det se ljust ut igen!

Imorgon beger vi oss till sodra Goa, till Palolem, nagot som ska vara en lugnare ide och ett "backpackerstalle", dar tankte vi stanna ett tag. Ligga pa stranden, trekka i en nationalpark ioch bara gora precis vad vi kanner for.
Sen far vi se om vi tar oss till Rajasthan, dar ska tydligen vara 50 C.   

Ta hand om er dar hemma, sa tar vi hand om varandra har.

Med Vanliga Halsningar fran Julia Persson, er utsande i Indien.
Sez!

(bilderna kommer... nan. gang..)


Kommentarer
Postat av: Lars

Ska ni direkt upp till rajasthan efter palolem? har ni tid så besök hampi när ni ändå är i krokarna för jag tror inte att sånna ställen växer på träd. palolem är mysigt och där går kreg på stranden! känner igen mig i allt ni skriver och ni förgyller min dag på allvar! LYCKA TILL SOM FAN!

2010-03-06 @ 18:29:56
Postat av: Mamma

Lars,

Kanon med alla dina tips.

Julia o Maria,

Verkar som om ni har acklimatiserat er bra. Vi följer med nöje er resa.

Bamsekram på tår

Mamma Annika

2010-03-08 @ 22:34:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0