Bildligt talat




Forsta dagen i Siem Reap hangde vi mycket vid datorn och surfade, en liten sot flicka ackompanjerade oss och varje gang en bild pa Elna dok upp pa skarmen utbrast hon i ett Ouuuh!! Hon gillade det sa mycket att hon tog en bild pa det med Julias kamera.


Var forsta dag av tempelutforskande valde vi att ta en tuk-tuk till Angkor Wat, huvudattraktionen i denna tempelskog. 

 

Da vi satt och lunchade fick Maria syn pa ett gang buddhistmunkar som sag spexiga ut mot Angkor Wat i bakgrunden och bestamde sig for att smygfota dem. Smygandet gick sadar, men resulterade i att munkarna kom fram och fragade om de fick ta en bild med oss... Far de gora sa? Nej. Inte sa hard core-munkigt enligt oss. 
T.h. dod fladdermus.

 

De flesta statyer var halshuggna, det tyckte vi var synd.
Om munkar far fraga oss om de far fotografera oss, sa tycker vi att vi far fraga bedarande barn om vi far fotografera dem. Och bedarande barn tycker att de far fotografera Elna.
Forovrigt ar manniskorna har otroligt snalla och fina, manga ar valdigt vackra.



1 3

1. Ett sallsamt mote...
2. En flicka som gick och samlade tomma pet-flaskor, men som anda stallde upp pa fashion shoot.
3. En aldre flicka, som ocksa sysslade med flasksamling och fashion.

           

Ursakta att det enbart ar bilder pa Julia och att de ar sa manga.. Men hon var sa snygg pa den dagen! Och Maria holl i kameran.

Andra dagen av tempeltrekkande hyrde vi oss en man. Han hade lyckligtvis en tuk-tuk som han ville kora runt oss i. JA! 

 
FETINGFEJS!


   

Forresten! Grattis Jakob, du ska bli pappa! Och grattis mamma Annika och pappa Lennart: Ni ska bli morforaldrar!
T.h. Rokelse. Som fan.





Nan som vill ha rov? Maria har redan fatt tre barn...






Huvudsyftet var att fotografera Julia vid detta magnifika trad, men det blev en helcharmig bild pa ett lekfullt mote istallet.


           

Vackra kambodjanska ansikten och ett otroligt frascht Juliaansikte.
T.h. Ett inte sa sallsamt mote.


     

Bara lite fina tempelbilder.

          

Tempeldans, tempelmupp, tempelfinkusin, tempelturisttrupper

    

Lite fler fina tempelbilder.
Det var inte svart att fa till dessa fina tempelbilder. Vi var omgivna av vackra farger, vackra manniskor, leende munkar och inspirerande miljoer. En drom for varje fotograf, amator som proffs.




Hur ska man kunna lata bli att kopa "Three for just a dollar!"? 
Hon ar formodligen i samma alder som Julias brorsdotter Katinka. Men samtidigt som Katinka gar pa dagis, leker med kompisar och drommer, sa gar denna flicka barfota kring ett tempel och forsoker salja precis samma saker som alla andra forsoker salja till oss. Och drommer? 
 

  

Ovan: Vart ride for dagen!
Nedan: Vart ride for nasta dag!



Var sista dag bland templen i Angkor bestamde vi oss for att ta oss fram med cykel, vilket vi egentligen bestamt oss for de tva foregaende dagarna ocksa men aldrig genomfort. Detta pa grund av ren lathet. Men sen svettades vi for vara synder! Vi gick upp runt 6-snaret och hyrde vara fina cyklar, med obekvama sadlar.  



The Bayon var ett av vara favorittempel med sina 54 torn som tillsammans bar pa mer an 200 utkarvade, enorma ansikten. Som ni ser sa ar inte Angkor sa dumt... Det ar helt fantastiskt och ibland nastan for storslaget for att man ska kunna forsta det.

    

Bild ett; ett exempel pa utkarvat, enormt ansikte. Bild tva; vilande stengubbe (fina farger, fina tulpaner).


  

Faktum ar att Angkor innehaller sa himla manga tempel, alla olika visserligen men de berattar samma historier, avbildar mer eller mindre samma handelser och detta med mer eller mindre samma metoder. Ett faktum ar aven att Kambodja ar just nu inne i sin varmaste period. Dessa tva faktum gjorde att vi faktiskt inte hade ork eller motivation att se alla de tempel vi tankt se denna dag. Vi gjorde en avstickare till Ta Prohm, templet dar Tomb Raider har spelats in en gang i tiden. I vissa stunder funderade om vi kommit ratt da verkligheten inte avspeglade det djungelbevaxta tempel alla bilder, och texter utlovade.



Sa vi cyklade glatt tillbaka in till staden. Dar vi sag ett brudmote, nar vi satt i en park och kakade farsk frukt.


  Dagen inneholl sedan glass, massage, frukt och avslutades med grillad groda.



Sagan om grodan som blev actiongubbe, grillades och ats.

Till var sista dag i Siem Reap bokade vi in oss pa en matlagningskurs i det khmerska koket, for att lara oss laga denna underbara mat! Vi fick valja vars tre ratter; forratt, huvudratt och efterratt. Pa Julias meny stod mangosallad, kyckling amok (en favorit med kokosmjolk, broccoliblad och en massa kryddor) och dessert med grona bonor. Marias meny inneholl friterade varrullar, kambodjansk soppa och pumpadessert. Fran vanster pa bilden syns pumpadesserten (uppe), bondesserten (nere), i mitten kyckling amok, mangosallad uppe till hoger och den kambodjanska soppan nere i hoger horn. Fy for soren vad stolta vi ar! Det var sa in i skogen gott. Och josses amalia vad Marias varrullar, vilka ni inte ser pa bilden, sag proffsiga ut. Detta ska ni fa smaka pa nar vi kommer hem kan vi lova.



Fortsatt denna dag bokade vi buss vidare till Phnom Penh, at fasansfullt mycket exotisk frukt, at middag och paborjade att skriva detta inlagg. Nu, tva dagar senare, ar det fardigt! (Forstar ni vad vi gar igenom for er?!)

Nu far ni gora nagot for oss, vi onskar oss kommentarer och anekdoter ur era liv! Vartecken, kungahusskvaller, Osterlenskvaller(?), musiknyheter och allt annat ni har lust att skvallra eller beratta om!

Hejda! 

Kommentarer
Postat av: Jakob

John dahlbäck remixar Familjen och sessan madde har gjort slut med sin pojkvän som är skrämmande lik metrologen i Anchor Man.

2010-04-25 @ 19:42:37
URL: http://dinbiologiskafar.blogspot.com
Postat av: Mamma Eva

Jag ser verkligen fram emot den kambodjanska middagen i bersån en ljummen sommarkväll! Då ska du få berätta om alla sällsamma möten du varit med om på din resa, Maria. Älskar dig, min lilla prinsessa!

2010-04-25 @ 20:06:01
Postat av: Frida

Vad mysigt och vackert allt ser ut tjejer! Både jag och Oscar förväntar oss måltider från alla länder :P Haha! För tillfället ligger lilla Selma på Oscars bröst och snarkar för fulla muggar. Synd att ni missar henne som liten valp. Sköt om er! BTW så ser Marias arm sjukt vältränad ut på cykelbilden :D Kramar till er båda

2010-04-25 @ 20:21:03
Postat av: Charlotta

Håller med om att Marias arm ser riktigt biffig ut på bilden! Våren kan knappats påstå ha kommit hit till Luleå. Eller luleborna kanske kallar det vår, 6 grader och sol, men jag hade gärna haft tio grader till. Skvallerflickan har inget mer att tillägga, eller i alla fall inget som alla övriga läsare får ta del av. Inte långt kvar tills vi ses nu, eller relativt kort tid kvar iaf med tanke på att det var fyra månader sen vi sågs sist.

PUSS & KRAM!

2010-04-27 @ 12:24:44
Postat av: Stefan

Kan tillägga att jag har fått köpa oändligt många armband, halsband, burkar, snus, stenar, gosedjur etc. av min unge. Den stora skillnaden är att den ene förmodligen måste och den andre kan välja att sysselsätta sig med något annat.

2010-04-29 @ 10:17:48
Postat av: Erika

Jag var i stockholm hela helgen med Jens och bodde hos Maria, drack lite öl, strosade och gick på Grönan. Kul! Blev ovän med honom nu innan han gick till jobbet för att han frågade om jag skulle städa idag och jag skrek "shut the fuck up!!" från sängen (ja, jag gjorde verkligen det. varför?) och han blev inte sur utan tyckte att jag var en riktig tönt och jag var förbannad en liten stund till innan jag insåg att det var mitt morgonhumör som ställt till det igen. Där har ni en liten anekdot!



Saknar er!!!

2010-05-21 @ 09:23:59
URL: http://eurika.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0