Rubriken ska locka till lasning

 

Nu ska vi beratta sagan om nar de kusinerna tu gav sig ivag pa nya aventyret i landet langt, langt borta. Efter en vecka i paradiset i vilket de hade dykt bland hajar, skoldpaddor och clownfiskar, druckit tre ol for 10 pengar av Landetlangtbortas valuta visste de att dagen da de skulle behova lamna de stigar de sa lange vandrat pa och de korallrev de sa manga ganger aventyrat bland. En pojke fran ett land inte sa langt borta (Tjeckien) hade en lysande plan for sin uppfoljning av Tioman, som de kusinerna tu tyckte lat som en lysande plan for aven dem. Taman Negara hette den...

Sa nu droppar vi denna aventyrstriggande berattarkonsten som vi kallar saga och atergar till ett hallbart upplagg. Skarpning! Vi tog baten ifran on, lite bussar hit och dit, en gemytlig battur till och sa var vi i Teman Negara. Teman Negara ar forresten en nationalpark, den aldsta i Malaysia.

1   2

1. Pa vag mot Taman Negara spenderade vi en natt pa nog det fulaste rum av alla vi bott pa. Helt ofarklarlig inredning. 2. Nasi Lemak - vanlig frulle i Malaysia. Kokosris, kyckling/stekt agg/bade och, sambal, friterad anjovis, jordnotter

Vi anlande sen eftermiddag sa var forsta dag inneholl inte mycket mer an dusch och kvallsmat. Under den sistnamnda (enbart?) fick vi sallskap av Mattias och Nicholas, tva friska flaktar fran Frankfurt. De foreslog att vi som en enad europeisk trupp nasta dag skulle ga pa en trekk dagtid och nattsafari nattid.

Frukostdate for fem blev det nasta morgon, en battaxi pa 20 meter over floden och sa borjade vi var muntra och sociala vandring. En staende attraktion i parken ar the Canopy Walk - en smal, svajande gangbro pa hog hojd inne i regnskogen. Trevligt men inte sa laskigt som man hade hoppats pa. Vi fortsatte nagra kilometer bort mot en utsiktsplats kallad Bukit Indah, for att drick och torka upp lite. Lite fantastisk, sa kallad, rovsvett producerades av en har okand medlem i den europeiska truppen.

Pa kvallen laddade vi upp med kyckling satay innan vi gav oss ut pa en nattur pa flak och biltak. Efter bara tjugo minuters korande men anda en bra bit in i ett lerigt palmplantage kom de pa att "Ah fan, vi glomde bensinen grabbar." Inte sa grundlaggande va. Efter en timmes vantande och en inte sa helhjartad kobrajakt, kom det backup med bensin och var spannande nattsafari kunde fortsatta. Vi fick se kungsfiskare, en kar uggla, nagot kattliknande med randig svans, kor och grisar. Med min oerhort brinnande upprakning av vad vi sag sa kanske ni forstar att jag inte kanner mig helnojd med denna nattsafari.

 

Positivt med vantandet ar att vi hade massor av tid att ta bilder pa oss sjalva.

 

Dagen efter kande vi for semester i semestrandet. Tror bestamt att vi mest bara at den dagen. Men lite vettiga var vi, vi planerade och forberedde oss infor nastkommande dygn da vi tva skulle ut pa en riktig javla hajk. Denna dag avslutade vi ocksa vart resande tillsammans med var tjeckiske kompis Martin, da han skulle vidare till annat. Pa kvallen intogs middagen med austalienaren Gareth som for oss blev nagot av en hajkguru. Han hade gjort samma hajk som vi planerade att gora sa han hade finfina tips. Och inte minst haftiga water purification tablets. (Eh ja, det maste skrivas pa engelska. Vattenreningstabletter later slott.) Han vagledde oss ocksa genom det torftiga konservutbudet i byn. Vars en burk boner i tomatsas, vars tva med tonfisk i majonnas, jordnotter och kex skulle vara det vi fick att fortara under de kommande tva dagarna.

Vi gick upp i ottan denna dag i aventyrets anda, for att hyra madrasser och ficklampa da vi inte ar rustade for nagon hardcore trekking pa denna resa alls. Med tanke pa det lilla i matvag som packades ner i min ryggsack slangde jag angestfyllt i mig en overdrivet stor frukost. Indisk pankakslik grej med agg och lok, och tre rostade mackor med scrambled eggs. Kaffe och juice.

Det var inte helt utan nervositet vi paborjade var vandring. Inte minst efter att man ser det mer ingrodda hajkfolket springa ivag med sina hypade ryggsackar, inbyggda vattenflaskor, safarihattar fargmatchade med vandringsskor och kikare runt halsen.

Det var fatastiskt att hora alla ljud som finns pa morgonen i regnskogen. Sa mycket man inte kan forsta vad det kommer ifran for nagon varelse. Val inne pa ljudtemat sa horde vi det mest absurda pa langen var forsta kvall i parken. Vi gick och funderade over om det var en rallytavling uppe i bergen, en hord med kor nagra meter ifran oss eller bara ett stort skamt. Det var grodor. Glada grodor. Glada over regnet.

Nagot som var annu underbarare an alla de ljud vi horde var alla lukterna. Man vandrade igenom olika partier som alla luktade olika, men alla sa gott. Citrus, blommigt, flader, jord, te, tropisk frukt... Det hade varit sa ljuvligt att kunna spara dem alla i en burk.

 

1   2   3

 

1. Abnorm myra, vilket vi sag mycket av. De svenska pissmyrorna kan slanga sig i vaggen. 2. Julia hade minsann ocksa inbyggd drickafunktion i sin ryggsack. 3. En stadig lunch intogs

Efter 12 kilometers hajk i fuktig varme och lite val tilltagna hojdskillnader var vi framme i var hide. Vi baddade vara trabritsar med hyrd madrass och filt fran vart dorm, intog till middag detsamma som vid lunch fast med ett forhojande lyft i form av boner. Sen satte vi oss vid utkiksplatsen for att lata morkret falla och alla vilddjur komma fram i skenet av vara ficklampor... Ekorre och eldflugor. Punkt.

Daremot var ljuden annu intensivare an pa morgonen. Det kom fram ett ljud vid skymningen som med sin hoga frekvens och hesa ton krop in under huden pa oss bada. Sa sorgligt.

 

1   2

1. Hiden var vi sov. 2. Denna battur nastkommande dag kan vi kalla en plan B. Efter att vi tva ganger haft stora problem med att forsta vart vi skulle ga, kande halva gruppen att vi fatt smaka pa lite val mycket aventyr. Denna halva betalade ocksa for B-planen; en battur tillbaka till camp for 240 svenska riksdaler.

Nasta morgon satte vi oss pa bussen som skulle ta oss till Cameron Highlands. En hillstation (oversattning?) med teplantage, jordgubbsodlingar och en temperatur som aldrig sjunker under 10 grader, och inte overstiger 21.

Forsta dagen har tog vi oss med taxi till ett teplantage. Hoppade av en slump in i en timmes guidad tur runt i odlingen, fabriken, fick provsmaka olika teer och overraskades med en inkluderad lunch bestaende av sandwish, scones, morotskaka, chokladkaka och te. Jag alskar overraskningar som innehaller mat. Och sarskilt mycket nar aven mangden av mat overraskar en!



Underbar kokospankaka doppas i underbar kokosmjolk


Fargerna! Eller fargen... bara gront i och for sig. Teodlingarna sag ut som sagolandskap.

Terundan bankade skiten ur tefantasten Julias tro pa te. Guiden mordade uppfinningen "tepase" genom beratta for oss att detta bara ar tedamm. Aven smaksatt te fordomde han da han menade att man slosar pa teets goda effekter genom att tillsatta faniga fruktsmaker. Han uttryckte sig brutalt bra nar han sa att fraga efter smaksatt te ar som att fraga efter en mango med ananassmak. Te ska smaka te!

Fran teplantaget liftade vi med en kines-malaysisk familj tillbaka. Pa vagen visade det sig att de liksom oss ville avlagga visit pa en jordgubbsodling. Sa vi hakade pa deras tripp som aven inneholl besok pa ett nostalgiskt museum (dar familjen berattade om en massa prylar och historiska handelser) och en Orang Asli-by. Orang Asli ar ursprungsfolket i Malaysia. Dar traffade vi mest pa barnen ur byn och pratade med dem.

I Orang Asli-byn med var malaysiska surrogatfamilj.



Bildbevis pa oss fran denna dag finns ej da var presentation inte var acceptabel alls. Vi hade under dagarna dragit pa oss vad vi trodde var bedbugs. Jag var skabbigast och hade noll klader som skulle kunna vara smittade. Julia agde en sommarljuv klanning som levt karantan i en egen pase i hennes vaska. Sa hon gick pa morgonen ner och kopte tva uppsattningar med sportiga, billiga klader (barcelonashorts och magtroja) sa vi kunde lamna Allt till tvatt.

Till var nasta dag i Cameron Highlands hade jag fixat en guidad tur. Fel tur hade jag lyckats boka och allt. Den inneholl ungefar allt vi gjort forekommande dag men plus en djungeltrekk for att se varldens storsta blomma (Rafflesia) och ett besok pa en fjarilsfarm. Vi forslades fram genom det kulliga landskapet i riktiga safarimonster och delade bakluckan tillsammans med den 40-ariga torontopolisen Harman.





1   2   3   4

1. Fantastiskt exemplar av turistbild i forgrund av teodling. 2. Ett fantastiskt exemplar. 3. Ett danskt exemplar med fjaril i hand. 4. Jordgubbsdans.





Harman och Julia



Den finaste reskamraten jag kan onska.

Dagen efter tog vi minibuss till Kuala Lumpur. Denna stannade i Chinatown, men vi kande att det var dags for ett nytt omrade i KL denna gang. Golden Triangle valde vi som vart nya revir. Men innan vi paborjade letandet av guest house inhamtade vi energi ur ett KFC-hak. Och nej, jag tanker inte skammas. Man far faktiskt kanslan av att KFC ar en andra nationalratt i Malaysia. Det finns overallt! Fler upplevelser fran denna dag var ett spannande uppvaknande vi fick nar vi kom till ett fullbokat guest house. Agarinnan sa att vi kunde aterkomma senare da det nog skulle bli mycket avbokat nu i dagarna i och med vulkanen pa Island. "You know what's happening, right?"

"Eh yeah..."

 

???!

 

Uppvaknandet bestod da alltsa i att det kanske inte bara ar facebook som ska vara enda kallan till varsamhallsuppdatering.

Iallafall, gust house:et vi hamnade pa kandes sa himla hemma pa nagot vis. Genomtankt fargsattning, spotlights och fina prylar. Man kanner att var standard har sankts markbart. Vi blir numera overlyckliga over det fina skenet av En spotlight pa rummet, "ljusavtryckningsknapp" vid sangen, ren spegel, vask med avlastningsyta (satta necessaren dar och kanna att har bor jag) och vars en sang! Allt utom ljusavtryckarknappen vid sangen fanns pa detta rum, MEN inklusive frulle.

Vart val av nytt revir i KL visade sig vara ratt val nar vi gav oss ut pa gatorna; dar bodde fashion. Tanken var att vi skulle skicka ett paket fran KL och att vi darfor skulle kunna ga los med ytlighet och shopping under dagen. Det gjorde vi sannerligen men kom sedan pa den bistra sanningen att posten inte har oppet pa sondagar... Sa nu gar vi och slapar pa vara kilotunga synder.

 

Ouh va vi shuppa myed den daun...

Ouh va vi fotta myed senn. Sånna modärna foton.

 

Fran Kuala Lumpur flog vi till Siem Reap, Kambodja och har ar vi fortfarande. Sagan om detta ska vi senare fortalja.

 

Njut av varen dar hemma! Med en svettig overlapp sander jag er blota pussar /Maria



 


Kommentarer
Postat av: Redaktionen

Redaktionen ger svar pa tal. I forvag. Sandwish var inte okej, vi vet.

2010-04-22 @ 17:17:53
URL: http://brasien.blogg.se/
Postat av: gasser

cool blog! I like it! Anyway you should translate it in english!

2010-04-22 @ 18:08:26
URL: http://gasserfaraone.blogspot.com
Postat av: gasser

and... some of your pictures are really hot :D!

2010-04-22 @ 18:10:31
URL: http://gasserfaraone.blogspot.com
Postat av: H to the aezer, H to the asse, H to the annes. (Hannes Johansson)

F-a-a-n va ni ser ut & ha det svettigt och förjävligt. Sitter verkligen hellre arbetslös, inne på mitt rum, sippar på lättöl, jämrar över gångna tider och minnen, vad som hade hade gått och vad som hade skitit sig, jag göttar mig som sagt.



Schämt åsido. Allt bra? Ni äter som ni ska? Klär er varmt när det blir kallt? Står inte i utmanande poser med cigaretter, upprättade mot en vägg i Thailands bakgator? Vad bra. Jag hoppas iallafall att ni göttar er som kungar. Vad porriga ni såg ut i de där två sista bilderna föresten!



JAJA nog tjattrat, känner mig som Krösa-Maja. Käften bara går. Eller fingrarna. Ha det bra tjajor.



Yours truely

Fäncy Hännsy

2010-04-23 @ 05:17:51
Postat av: Frida

Det var inget dåligt inlägg Maria! Det märks att ni har det bra, njut av tiden! Massa massa kramar

2010-04-23 @ 10:50:17
Postat av: Mamma Eva

Ni är grymma, töser! Njuuuut!

2010-04-23 @ 14:30:05
Postat av: Carina

Guud! kan man få adressen till det där shoppingcentrat!!!



Ni ser verkligen ut till att ha det bra.



Glöm inte nattkrämen!!!



Stor KRAM till Er båda



Bromanskan

2010-05-17 @ 22:43:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0