Bokstavligt talat

Tjatja!

Eftersom det bara var fyra pers som kommenterade, sa har vi nu bestamt oss for att vi inte tanker unna er nagra bilder i det har inlagget. Som ett kollektivt straff. Bilder kommer skickas personligen till de som varit fina!

Lutta: Visa Luleavaren vem som bestammer! Dra pa en sommarklanning, din vita varjacka och ett par glajjor. Med en chic partyvaska over axeln ar du redo mota varens alla happenings som en sann cosmogirl! Maj 2010 kommer bli en hektisk manad for stenbockar, men se till att krydda vardagen med tequila pa en uteservering da och da. Boosta ditt sjalvfortroende med att kopa ett par glammiga high heels och varfor inte lite nya slingor i haret? Karlek: Han sager "Jag ska bara ner och kopa snus."? Han menar "Nu ska jag kopa rosor och choklad till min alskade Lottis!"
Kontentan av detta: att vi saknar var partyluttis och att lasa skittidningar. Hoppas allt gar bra med skolan och halsa till lille Fredrik!

Frida: Ah Selma! Vi hade nastan kunnat tanka oss att bestalla en flygbiljett hem nu, for att fa se Selma som valp! Ser fram emot volleyboll och bullar pa stranden vid stugan med er. Tack for alla fina kommentarer! BTW Marias arm Ar sjukt valtranad.

Mamsen Eva: Det finns sa mycket fina saker i Salshog jag langtar efter. Er (!), bersan, sondagsfrulle pa dacket (den langtar till och med Julia efter), "det oppna landskapet", Bengt och fika, fika, fika. Det kommer bli mycket mumsig mat i bersan kan jag lova! Du ar fin som kommenterar sa mycket mamma/moster!
Kan du inte be pappa smalla ihop en lerugn forresten, sa jag kan laga litta tandoori chicken med naan i sommar.

Jakob: Oh! Ska bli gutt att aka bil, lite for fort, med dig nar du hetsar till de beatsen! Vi har hort ryktas om det lite, anda hit! HAR HAN VARIT OTROGEN?! Ingen vet riktigt vad det ar som har hant har..  Har kanske Metreologen i Anchorman hanglat upp nagon brud in public och folk trodde att det var Jonas?
Vi ser bada fram emot att ola och vara hansynslosa med dig. Julia ser lite mer fram emot att ligga skeeed!

Mammannika: Trots att du inte kommenterat pa detta fortjanar du lite cred for tidigare kommentarer och for att ha foljt med pa sidan av. Kvinnan som lurar bland mail och sms! LOL!

Hannse: Du ar sannerligen en besynnerlig man. Men tack... for kommentaren? Som du vackert papekade sa svettas vi vildt, sa skulle val mer saga att vi klar oss varmt nar det ar varmt. Allt som oftast ater vi utmanande cigaretter med porriga kungar i uppratta poser. Far vi det Fancy Hannsy?

Nog nu!

Vi befinner oss i Phnom Penh, huvudstaen i lilla landet strax under lagom, Kambodja. Men bara i ett par timmar till; bussen ar bokad och visumet ar under behandling for... Wait for it... VIETNAM!!! YEEY! 
Mer om det nar vi vet nagot om det. Och har druckit Saigon-ol.

Phnom Penh ar poppis hos motorcyklister. Eller ar motorcyklar poppis i Phnom Penh? Vilket kom forst, agget eller honan?
Vi har akt tva stycken pa en motorcykel, exklusive forare och utan hjalm. Oj vad osvenskt och busigt va? Far man gora sa? Annu osvenskare kanns det med de som sitter 4 vuxna pa en mc, exklusive forare. Eller en san sak som att cykla runt med en katt pa ramen. Efter det valstadade Malaysia kanns det som att vi har kommit till ett Indien light har. Med sma charmiga detaljer att titta pa overallt.

Men att titta pa spexiga mc-konstellationer ar inte allt vi har sysslat med. Det finns ju en morkare sida ocksa. Var forsta dag i Phnom Penh tog vi oss till Killing Fields, strax utanfor stan. Det ar ett av de omraden som Khmer Rouge under slutet av 70-talet anvande som avrattningsplatser. Numera finns dar ett museum och ett monument, fyllt av skallarna fran hundratals offer for denna ondska. 

"The city-dwellers were deported to the countryside, where they were combined with the local population and subjected to forced labor. About 1.5 million Cambodians are estimated to have died in waves of murder, torture, and starvation, aimed particularly at the educated and intellectual elite."  http://en.wikipedia.org/wiki/Khmer_Rouge - var god las.

Nagot som var om mojligt annu mer gripande och som satte oss in i det annu mer, var besoket pa f.d. fangelset (dessforinnan lag- och mellanstadieskolan) Teoul Sleng, dar tusentals offer hade torterats och hallts fagna under de sista manaderna av sina liv. De forna klassrummen var fyllda av orakneliga hjartskarande portrattfoton av fangarna, aven mycket och bra lasning om handelseforloppen och forhallandena under den tiden.

Vara andra dagar har spenderade vi till att besoka National Museum, Royal Palace, Central Market och lite valgorenhet genom lunch och moralhandel pa FRIENDS restaurang och shop. Mycket tid har spenderats pa de mysiga serveringarna langs River side och lite pa postkontoret!

Idag at vi frukostbuffe :D

Alskar er eller gillar er mycket! Tjatja!

Kommentarer
Postat av: Mellanbror

Bilder vill vi ju ha, så då får väl vi smygläsare ge oss till känna. Tack för att vi får följa med på er resa.



Kram Stefan



Ps Hjälm behövs bara om man krockar eller trillar. Det är bara i Sverige man tror att hjälm alltid behövs.

2010-04-28 @ 08:25:36
Postat av: Mamma Eva

Tack, jag känner mig hedrad! Jag insuper allt ni skriver och visar med stor lust. det är mycket underhållande, skrämmande(hjälmarna?) och intressant. Idag köpte jag ett par röda skor. Det är alldeles för länge sedan jag hade det. De ska jag ha när jag firar valborg i Norrköping. Lycka till i Vietnam!

Älskar er båda mycket, mycket!

Kram

Mamma Eva

2010-04-28 @ 18:44:42
Postat av: Mamma

Hej Töser,

Det har blivit lite mycket annat för min del den sista tiden så jag har inte hunnit läsa er fina blogg förrän nu. Som sagt Julia, det har blivit några mail istället.

Bokarna slår ut här nu och det är det vackraste som finns i vår-Sverige. Men bry er inte om det för det kommer många vårar. Upplev och ta in allt ni har möjlighet till!

När ni kommer hem har sommaren knappt startat och ni har det bästa kvar. Midsommar!

Sen tycker jag inte om när mina barn mobbar mig. Lol var så fint tills............



Försök att inte sakna och längta utan bara njuta de sista veckorna.

love you Jullan o Kusti

2010-05-03 @ 19:33:48
Postat av: Lars

Skitroligt att se alla bilder på en massa människor och övrigt, verkar som ni har det kalas! Kul läsning också och lycka till på resten av resan!

2010-05-24 @ 14:19:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0