Ber sa Hemskt mycket om ursakt!

Godmorgon, godmiddag, godkvall!

JA, vi har ju kanske inte varit fantastiska pa att uppdatera er pa senaste. Vad har hant med oss?
Har vi inte haft tillgang till internet? - Vi har haft internet mer eller mindre hela tiden.
Har vi akt fast for knarksmuggling? - Nej, vi klarade oss precis.
Har vi inte gjort nagot alls sa att vi inte har haft nagot att skriva om? - Nej, vi har gjort en himla massa trevligheter.
Sa varfor? - Tusen ursakter, t.ex. skypande och skolsokande vid datorer. Men huvudsakligen, efter forra inlagget blev pressen for stor, tiden gick och det blev overmaktigt.

Nu tar Julia tag i spakarna och sammanfattar en manads franvaro. Hang on people!

Till att borja med sa var Taj Mahal precis sadar hanforande som man hade kunnat vanta sig. Manga, manga "Ah!":n "Oh!":n dar. Vi gick upp klockan fem for att se soluppgangen. Drog pa oss vara Punjabi dresses och gjorde oss extra fina dagen i ara. Klockan sex var vi dar, kvart over sex var vi langst fram i kon, tjugo over sex sprang vi mot parkeringen en bra bit bort for att kopa intradesbiljetter, halv sju satt vi svarandes i en turisttransportsgolfbil(?) pavag tillbaks mot Taj, med en sakteligen ljusnande himmel over oss. Men vi hann!
Precis i lagom tid for att se de forsta stralarna strila over detta legendariska karleksmonument.

1     2    3


THE TAJ MAHAL

4      

1. Forsta gangen vi sag Taj Mahal, fran en roof top restaurant.
2. Majsan spanar.
3. Flyga drake - pa kvallen omgavs vi av halvskranig men charmig musik, folk som flog drake fran taken och utsikten over Taj. Underbart.
4. Forsta bilden som tagits pa oss tva. Av sju var den har minst chonnig.
Ovriga forstar ni val utan beskrivning?

Dagen fortsatte till Agra fort, spektakulart fort en promenad bort fran Taj Mahal. Sedan tog en faderlig rickshawforare oss till Baby Taj. Vi vantade oss inte mycket, men blev overraskade av alla otroliga m'o'nster och malningar.



Bilden som Maria skryter med att ha tagit, och jag for att vara pa den. Nojda tjejer.

Fran Agra tog vi oss med ett Fullproppat tag, dar jag fick vara med om ett ytterst patetiskt narmande fran en liten acklig indier, till Dehli. Av en sjuk slump traffade vi pa amerikanen David igen. Utover att hanga med honom, tvatta och skicka hem saker, sa hande det inte jattemycket mer i Dehli. Vi vantade mest pa att det skulle bli lordag och fa aka till Malaysia!

En utdragen resdag senare var vi framme i Kuala Lumpur. Forst kunde vi inte lata bli att forvanas over hur tyst bussen och ovrig trafik var, hur rent det var overallt, hur modernt allt kandes, hur ospeciella vi kande oss nar vi gick pa gatorna, hur manga shoppingcenter man kan trycka in i en stad osv. Sen tog vi tag i oss sjalva och gjorde nagot av staden ocksa. Vi borjade med en runtvandring i China Town som avlutades med att se Alice in Wonderland i 3D, pa det storsta shoppingcentrumet (10 vaningar, 9 biografsalonger, inomhus-berochdalbana m.m.). Vi tog afternoon tea i KL Tower - en 421m hog TV-mast/restaurang/utsiktstorn. En dag tog vi oss till Sunway Lagoon, en stor nojespark i fororten till KL, vi var rejalt peppade pa snabba berochdalbanor, vilda aventyrsbad och en massa skoj. Well, bergochdalbanorna var faktiskt inte alls snabba och inte alls spannande, men aventyrsbadandet var helt okej och om det inte hade varit for att det osregnade sa tror jag att vi allt som allt hade varit nojda med var dag.
Vi utforskade de enorma shoppingcentrumen, och ja, spenderade kanske lite pengar i dem ocksa.. Vi tankte ta oss upp i KLCC, KLs tvillingtorn, dar det fanns en sky bridge, men kon dit overvaldigade mig och istallet spatserade vi runt i KLCCs affarsvaningar istallet. Samma kvall tog vi oss till Imbi market, ett stalle vi hort och last om och som skulle vara valdigt bra, da man skulle vara omringad av matstand med nudlar, grillad kyckling, flasksoppa och en massa annat traditionellt kinesiskt, indiskt, malaysiskt och Thailandskt. Sa trevligt som det lat sa hade vi vantat oss att finna ett stalle fullproppat med turister. Men icke! Vad vi kom till var ett litet stalle, med alla de utlovade matstanden, fyllt med lokalbefolkningen och dessutom en kareokescen, dar valdigt seriosa upptradanden framfordes. Hogt over alla forvantningar vi kunnat ha och trots att jag under dagen blivit av med min mobiltelefon, sa somnade i alla fall jag lycklig den natten.










Efter fem natter i KL kande vi oss matta och nojda och lite oroliga over var ekonomi, men valde anda att ta oss vidare till Tioman Island for en dykarkurs och oliv (tolka det hur ni vill).
Buss till Mersing, miss av bat till Tioman, dyr taxi till nasta hamn dar "de skulle vanta pa oss", miss av bat i nasta hamn. Bitterhet. Under tiden som vi vantade pa att nasta farja skulle ga sa unnade vi oss en acklig frukost, bestaende av nagon slags halvljummen-kall soppa, med pressat ris, lok, friterade sardeller och agg. Inte helt nojda med det tankte vi att vi kunde ta oss varsitt kokt agg istallet, Det var ju trots allt pask! Maria vann pick-tavlingen och agget smakade skit - hur fan kan ett nykokt agg smaka skit?!




Sasmaningom kom vi pa var farja och vi bestamde oss for att ga pa stallet som Lonely Planet pastod hade mest "Party Vibe". Vet ju inte om det var nagon enorm party vibe dar, men fel var det inte anda. Som jag beskrev det for mamma: "Har finns inga bilar i byn vi bor, bara gangvagar mellan dykcentrumen, bikini- och klanningsaffarena, restaurangerna med grillar och fantastisk seafood, hotellen, bungalowsen och bryggan. Stora odlor simmar runt i an som gar genom byn, den mynnar ut, over den omsom steniga, omsom mjuka stranden, i det helt turkosa 30-gradiga havet, med korallrev bara ett 10-tal meter ut. Palmer vaxer lite varstans och det hela omringas av en frisk gron skog. Alla manniskor, bade de som bor har och de som turistar har, ar jattetrevliga och ser verkligen ut att trivas, vilket de sakert gor ocksa. Gar inte att gora annat!"
Efter att ha fatt tag pa ett rimligt boende begav vi oss ut pa jakt efter Dykcentrum for att fixa certifikat. Vi kollade runt pa ett par stycken innan vi foll for B&Js som kunde fa igang oss direkt. Redan samma dag satte var instruktor Stew oss i vattnet for vart forsta dyk och sen fick vi laxor direkt!! Istallet for att plugga pa dem satte vi dock oss och at grillad fisk och sen drack vi whiskey-cola med servicen pa restaurangen, framfor ett bal pa stranden. Laxan gjorde vi pa morgonen istallet.
Kommande dagar var underbara. Vi dok flera ganger om dagen parallellt med att vi pluggade teorin och sag pa filmer. Skont att fa lite upplagt schema efter sa lang tid med eget planerande hela tiden. Pa kvallarna gick vi ut och at och drack med de andra som tog dykcert samtidigt och alla andra fran dykcentret. Blev ett harligt gang med bl.a. amerikanska Kathleen och Jade, tjeckiske Martin och kanadensiske Charles.




Var sista dag pa Tioman gav sig ganget (bortsett fran Charles som akte kvallen innan) sig ut pa en eftermiddagshajk mot grannbyn, ABC. Svettig klattring och apor som forsokte bajsa pa oss, kombinerat med underbar miljo och harlig stamning gjorde det till en oforglomlig hajk. Sen blev det ju inte samre for att vi fick svalka oss med tiger-ol och ett dopp i havet nar vi kom fram. Det som borjade med en svalkande ol, slutade dock i olbong och vodkadrinkar!
Efter en battaxi hem och en dusch, mottes vi alla upp igen for middag. Kathleen tog initiativ till att bestalla in enormt mycket grillad seafood som vi alla skulle dela pa. Sen bestalldes aven tva flaskor vin in! Otroligt gott, men det var inte utan att bade jag och Maria kande efter i fickorna om vi egentligen hade sa mycket pengar med oss... Nar alla var matta och belatna utbringade Kathleen en skal och sa att hon bjod ikvall! Vilken tjej!

Dagen efter paborjade vi var resa mot nationalparken Taman Negara, Cameron Highlands och andra aventyr, men det far bli i nasta saga!

Alskar eller gillar er mycket dar hemma! Maria vill skicka en halsning. Till er. Under tiden som hon sippar pa tiger och tittar pa fina bilder fran dagens aventyr.

Fortsattning foljer....


Kommentarer
Postat av: Mamma Eva

Vilka underbara bilder! Ni gjorde verkligen Taj Mahal rättvisa. Det blir ett värdigt och fint minne för livet. Du skriver mycket underhållande, Julia! Kramar från Mamma/Eva och Pappa/S-G

2010-04-16 @ 20:42:57
Postat av: elno

Ser riktigt fantastiskt ut!

2010-04-17 @ 19:41:09
URL: http://elno.devote.se/
Postat av: Josefin

Verkar vara en helt underbar resa. Speciellt Malaysia! Fortsätt njuta, kramar Josse

2010-04-18 @ 20:22:35
URL: http://ardiente.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0